Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΛΥΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 
 

    Οι σύνδεσμοι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία κάθε αρματωσιάς καθώς συνδέουν το παράμαλο με την μάνα. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντοχή, διακριτικότητα και επιτρέπουν το παράμαλο να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του ή τη μάνα χωρίς να μπερδεύεται.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Έχοντας δοκιμάσει τους περισσότερους συνδέσμους που κυκλοφορούν στην αγορά θα έλεγα ότι οι πιο κατάλληλοι είναι αυτοί που απομακρύνουν το παράμαλο απο την μάνα ,ώστε να μην μπερδεύεται. Πολλοί θα έλεγαν σε αυτό το σημείο ότι λίγο πολύ όλοι οι σύνδεσμοι αυτή την ''φιλοσοφία'' έχουν. Και όμως λίγοι είναι οι σύνδεσμοι οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι να μας προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα από τους υπόλοιπους.
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να επιλέξουμε λοιπόν τους σωστούς συνδέσμους πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:
  • Ο σύνδεσμος πρέπει να επιτρέπει το παράμαλο να γυρνάει γύρω από τον εαυτό του και την μάνα.
  • προκειμένου να εφαρμοστεί ο σύνδεσμος, να μην απαιτούνται επιπλέον κόμποι που αλλοιώνουν την ποιότητα και αντοχή του παράμαλου.
  • Ο σύνδεσμος πρέπει να κρατάσει σε ιδανική απόσταση το παράμαλο από την μάνα, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται κοντά στο βαρίδιο, ώστε να μην έχουμε μπερδέματα.
  • Η αντοχή του συνδέσμου πρέπει να είναι επαρκής ώστε αυτός να μην σπάσει από ένα καλό τράβηγμα ενός μεγάλου ψαριού.
  • Ο σύνδεσμος δεν πρέπει να μετακινηθεί ή να σπάσει κατά την διάρκεια της ρίψης.
  • Ένας καλός σύνδεσμος πρέπει να μας δίνει την δυνατότητα να αλλάζουμε γρήγορα παράμαλα χωρίς να κόβουμε ή να καταπονούμε την μάνα.
 
Ακολουθώντας λοιπόν τα παρπάνω βήματα θα καταφέρουμε σίγουρα να βρούμε αξιόπιστους και ποιοτικούς συνδέσμους οι οποίοι θα κάνουν τις αρματωσιές μας πολύ πιο διακριτικές μα πάνω απόλλα αποδοτικές.
 
 
 
GREEK CASTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου