Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΝΑΓΚΙΣΤΡΗ ΜΕ SISSY

ΜΟΝΑΓΚΙΣΤΡΗ ΜΕ SISSY

 
 
 
Πρόκειται για μια αρματωσιά η οποία αποτελεί εξέλιξη της απλής μονάγκιστρης με βαρίδιο τύπου ''ελιά'' με πολύ καλές αποδόσεις στο ψάρεμα της μουρμούρας(μεγάλα μουρμούρια), της τσιπούρας και του γοφαριού. Εφαρμόζεται τόσο στην τεχνική του beach ledgering όσο και στην τεχνική του surf casting. Βέβαια το είδος του βαριδίου που τοποθετείται στο sissy είναι διαφορετικό ανάλογα με την τεχνική που ακολουθούμε. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρομαι στην χρήση της αρματωσιάς στα πλαίσια της τεχνικής του beach ledgering.
 Ακολουθεί η εικόνα της αρματωσιάς:
 
 
 
 
 

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΑΤΩΣΙΑΣ


=> Το sissy τοποθετείται πάνω στην μάνα και κινείται ελεύθερα πάνω σε αυτή χωρίς να την καταπονεί.
 
 
 
 
=> Το βαρίδιο τοποθετείται πάνω στο sissy. Το βάρος του πρέπει να είναι 60gr-80gr.
 
 
=> Το νούμερο του αγκιστριού εξαρτάται απο τα ψάρια που κυνηγάμε και απο το δόλωμα που θα δολώσουμε.
  • Αν ψαρεύουμε τσιπούρες τότε το αγκίστρι πρέπει να είναι τύπου στρόγγυλο N.2.0-3.0
  • Αν ψαρεύουμε μουρμούρια τότε το αγκίστρι πρέπει να είναι τύπου Aberdeen N.2.0-7.
  • Αν ψαρεύουμε γοφάρια τότε το αγκίστρι πρέπει να είναι N.1.0-N.2.0.

 
=> Το παράμαλο πρέπει να είναι fluorocarbon(αόρατη πετονιά) μήκους 1m-2m και να έχει διάμετρο 0.20mm-0.25mm. Για μήκη απο 1.5m και πάνω απαιτείται η χρήση bait clip αλλιώς η ρίψη είναι πρακτικά αδύνατη. 
 
*Σε περίπτωση που κυνηγάμε γοφάρια το παράμαλο πρέπει να έχει διάμετρο 0.30mm και να συνδέεται με συρμάτινο παραμαλάκι πριν το αγκίστρι.

 
=> Η μάνα πρέπει να είναι καλής ποιότητας απλή πετονιά μήκους 1.5m-2.5m με διάμετρο 0.30mm-0.35mm.
 
=> Το στριφτάρι πρέπει να είναι όσο πιο μικρό και διακριτικό γίνεται χωρίς όμως να χάνει την αντοχή του.
 
=> Η φωσφοριζέ χάντρα απο σιλικόνη απαιτείται προκειμένου να τραβάει την προσοχή των ψαριών και να προστατεύει τον κόμπο της μάνας στο στριφτάρι.
 
 
=> Πριν τη φωσφοριζέ χάντρα πρέπει να τοποθετήσουμε ένα σωληνάκι απόστασης.
 
=>Η αρματωσιά θα καταλήγει σε στριφτάρι όπου θα γίνεται η σύνδεση με την στριφταροπαραμάνα.
Παρακάτω ακολουθούνε οι κόμποι που θα χρησιμοποιήσουμε για την συγκεκριμένη αρματωσιά:Παραπάνω έγραψα ότι η συγκεκριμένη αρματωσιά εξειδικεύεται στο ψάρεμα της τσιπούρας, της μουρμούρας(μεγάλα μουρμούρια) και του γοφαριού. Η τσιπούρα και η μουρμούρα είναι ψάρια  πολύ πονηρεμένα και συνηθίζουν θα ελέγχουν πρώτα το δόλωμα, να το πέρνουν μαζί τους για περίπου 1m-1.5m και μετα να προσπαθουν να το καταπιούν. Παρατηρούμε λοιπόν στην αρματωσιά μας ότι η μάνα είναι 1.5m-2.5m και κινείται ελεύθερα μέσα απο το βαρίδιο χωρίς να προβάλει αντίσταση, αφήνοντας έτσι το ψάρι να πάρει μαζί του το δόλωμα πριν το καταπιεί ή το καρφώσουμε. Τέλος το παράμαλο έχει μήκος 1m-2m έτσι ώστε το δόλωμα να είναι μακριά από το στριφτάρι και το βαρίδιο προκειμένου το ψάρι να μην υποψιαστεί τίποτα. Αντίθετα το τσίμπημα του γοφαριού είναι δυνατό χωρίς ίχνος δυσταγμού.
 
 
 
 
GREEK CASTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου